1/25/2011

Renstroganoff

4 port (ca. 400 kcal/port,  1 port = 270g)

400g renkött (ev. nötkött)
1 gul lök
1 msk olivojla
1 msk potatosmjöl
0,5 dl vatten
6 champinjoner
2,5 msk tomatpuré
1 tsk dijon senap
1,5 dl gräddfil
1,5 dl matlagningsgrädde
salt vitpeppar

Servera med
Ris

Strimla köttet, hacka löken och champinjonerna grovt. Hetta upp olivojla i en stekpanna, tillsätten löken och låt den mjukna på medelhög värme. Blanda i tomatpuré och senap med köttet och löken, rör sedan ner vetemjöl innan du tillsätter champinjonerna och vattnet. Addera sist gräddfil och matlagningsgrädde. Låt alltsammsn puttra på låg värme i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar