1/25/2011

Sweetchili-kyckling med äggnudlar

4 port (ca. 300 kcal/port. - 1 port. = 250g)

Du behöver
1 chilifrukt
6 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker

1 röd/orange paprika
1 morot
1 vitlöksklyfta
100g broccoli
100g blomkål
250g kycklingfilé
1 msk potatosmjöl
salt och svartpeppar
2 msk olja
1 tsk soja
1 msk sirap
1 tsk fisksås

Servera med
300g kokta äggnudlar

Hacka chilifrukten och vitlöksklyftorna fint. Hetta upp oljan i en kastrull fräs vitlöken och chilin i någon minut. Tillsätt vityvionsvinäger och socker, låt sedan koka på medel värme i ca. 10 minuter.

Hacka paprikan och moroten, skiva sedan vitlöksklyftan tunnt. Dela broccoli och blomkål i små buketter och lägg sedan ner dem i en kastrull med vatten. Låt koka upp.

Skär kycklingfiléerna i tärningar. Blanda potatismjöl och kryddor i en skål.Vänd kycklingbitarna i mjölet. Hetta upp lite olja i en wokpanna, häll ner kycklingen och låt den fräsa ordentigt. Tillsätt soja, sirap och fisksås. Blanda nu ner paprika, morot, vitlök, broccoli och blomkål tillsammans med kycklingen. Låt grönsakerna bli varma och häll sedan över sweet chilisåsen.


1 kommentar:

  1. Sååå gott det ser ut. Roligt att du e igång igen!

    SvaraRadera