5 dl vatten
1 påse jästmix, medelhavsbröd
550g vetemjöl special
250g durumvetemjöl
1 msk olivolja
Blanda de torra ingridienserna och tillsätt sedan vatten och olja. Arbeta till en elastisk deg i ca. 10 min (i maskin). Degen behöver bearbetas ordentligt.
Pensla en bunke med olivolja och lägg över degen där i. Låt nu jäsa i 2 timmar under plast.
Stjälp upp degen på durum-mjölat bakbord. Dela i 10 lika stora bitar utan att bearbeta degen för mycket. Placera bröden på bakplåtspapperklädd plåt och pudra dem med durummjöl. Låt jäsa, övertäckta med plast, i 60 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och placera en plåt med 5 dl vatten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnen till 220 grader direkt när bröden sätts in och låt vattenplåten stå kvar under hela avbakningen. Grädda bröden i 18-20 minuter.
Låt svalna på galler utan duk för att behålla den hårda skorpan.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar