9/06/2011

Bagarens jästmix - Ciabatta

Idag har bakat ciabatta med hjälp av "Bagarens jästmix" från KronJäst. Har ännu inte provsmakat resultatet, men bröden både känns och luktar fantastiskt. Receptet hittade jag på baksidan av påsen :)

5 dl vatten
1 påse jästmix, medelhavsbröd
550g vetemjöl special
250g durumvetemjöl
1 msk olivolja

Blanda de torra ingridienserna och tillsätt sedan vatten och olja. Arbeta till en elastisk deg i ca. 10 min (i maskin). Degen behöver bearbetas ordentligt.

Pensla en bunke med olivolja och lägg över degen där i. Låt nu jäsa i 2 timmar under plast.

Stjälp upp degen på durum-mjölat bakbord. Dela i 10 lika stora bitar utan att bearbeta degen för mycket. Placera bröden på bakplåtspapperklädd plåt och pudra dem med durummjöl. Låt jäsa, övertäckta med plast, i 60 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader och placera en plåt med 5 dl vatten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnen till 220 grader direkt när bröden sätts in och låt vattenplåten stå kvar under hela avbakningen. Grädda bröden i 18-20 minuter.

Låt svalna på galler utan duk för att behålla den hårda skorpan.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar