11/08/2010

Köttfärs-gulash

400g köttfärs
2 gula lökar
3 paprikor (röd, grön, gul)
2 morötter
4 vitlöksklyftor
½-1 dl vatten
2 burkar vita bönor
2 burkar hela tomater, skalade
2-3 msk tomatpuré
salt och peppar
1 msk paprika
1 tsk oregano
½ tsk basilika

Hacka lök, paprika, morötter och två vitlöksklyftor. Fräs köttfärsen i smör, salta och peppra. Tillsätt sedan den hackade löken och den vitlöken. Låt löken bli mjuk innnan du tillsätter paprikorna. Rör ihop alltsammans och slå sedan på en skvätt vatten, låt koka häftigt under omrörning. Tillsätt tomater, tomatpuré, två pressade vitlöksklyftor och kryddor. Låt puttra på medelvärma i ca. 10 minuter. Häll ner de vita bönorna och låt de bli genom varma.

Servera med ris, potatis eller pasta, en klick gräddfil och ett gott bröd!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar