11/08/2010

Munkmuffins

Surfad runt på lite matbloggar för att hitta inspiration och hittade detta recept hos Helena Ljunggren. Det lät ju helt fantastiskt när något så enkelt som muffins kunde smaka som munkar! Jag blev väl dock inte så imponerad som jag hoppats, men det blev mycket goda och fluffiga muffins.

200g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
5½ dl vetemjöl
2 ägg
2½ dl mjölk
1 msk bakpulver
½ msk mald muskot
1 krm bikarbonat
1 krm salt

smör
strösocker
kanel

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa ordentligt.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, muskot och salt i en skål. Sikta mjölblandningen över äggsmeten. Blanda försiktigt och rör sedan ner mjölken.

Fördela smeten i muffinsformar, fyll de till 2/3 ungefär. Grädda mitt i ugnen i 180 grader ca. 20 minuter. Låt svalna på galler.

Smält smöret i en kastrull, blanda kanel och socker i en djup tallrik. Pensla muffinsarna med smöret och doppa dem sedan i sockerblandnigen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar