Surfad runt på lite matbloggar för att hitta inspiration och hittade detta recept hos Helena Ljunggren. Det lät ju helt fantastiskt när något så enkelt som muffins kunde smaka som munkar! Jag blev väl dock inte så imponerad som jag hoppats, men det blev mycket goda och fluffiga muffins.
2½ dl strösocker
5½ dl vetemjöl
2 ägg
2½ dl mjölk1 msk bakpulver
½ msk mald muskot
1 krm bikarbonat
1 krm saltsmör
strösockerkanel
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, muskot och salt i en skål. Sikta mjölblandningen över äggsmeten. Blanda försiktigt och rör sedan ner mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll de till 2/3 ungefär. Grädda mitt i ugnen i 180 grader ca. 20 minuter. Låt svalna på galler.
Smält smöret i en kastrull, blanda kanel och socker i en djup tallrik. Pensla muffinsarna med smöret och doppa dem sedan i sockerblandnigen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar