11/09/2010

Laxgratäng

 Det här är en superenkel laxgratäng som med rätt tillbehör kan kännas väldigt lyxig, och lyxiga tisdagar har jag inte något emot, har ni? ;)


400-500g laxfilé
saft av ½ citron
1 gul lök
1-2 dl riven ost
2 dl mellangrädde
salt och peppar

4 portioner ris
2 dl gröna ärtor
(smör)

1 avokado
8 cm gurka
250g räkor. med skal


Dela laxen i mindre portionsbitar, vänd dem i lite salt och lägg dem i en smörad, ungsfast form. Pressa över citronsaften. Hacka löken och blanda med den rivna osten, strö över fisken. Dra några varv med pepparkvarnen innan du slår på grädden. Grädden skall inte täcka fisken helt, så mängden kan variera beroende på hur stor form du använder. Låt fisken gräddas i ugnen, 175 grader ca. 20 minuter.

Koka risét och värm på ärtorna. Blanda sedan ris och ärtor och tillsätt ev. en liten klick smör. Salta och peppra.

Skala räkor, avokado och gurka. Hacka avokadon och gurkan grovt. Blanda sedan allt i en skål. Tillsätt en nypa salt och en skvätt olja. MUMS MUMS MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar