10/07/2010

Frukostbröd

Vår dator har kraschat så det kan bli dåligt med uppdateringar framöver. Jag hoppas det löser sig fort för jag har STORA bak-planer för helgen.

Jag bjuder ett fantastiskt frukostbröd så länge =D




5 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
25g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
1 morot, riven
1 dl russin
1 dl havregryn
½ dl solrosolja
4 dl grahamnsmjöl
8 dl vetemjöl


Värm vatten och yoghurt till 37 grader.

Rör ut jästen i degspadet och tillsätt övriga ingridienser, mjölet sist. Rör samman till en smidig smet, degen skall vara lös. Låt jäsa övertäckt 1,5 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut smeten till 10-12 bullar på en bakplåtspapperklädd plåt. Degen skall EJ knådas!! Gärdda direkt i ca. 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar