10/05/2010

Tisdag

Ikväll blev det blomkål+brocoligratäng med helstekt kalkonfilé och en väldans massa vitlök =D

Jag hade på lite för mycket mjölk på blomkålen och gratängen blev därav lite rinnig som ni kan se på bilden. Men smaken var det inte något fel på. Glöm inte bort de smaskiga vitlökarna som legat och puttrat tillsammans med kalkonen, de är nog det godaste av allt.

Kanske inte världens snyggaste tisdagsmiddag, men helt klart godkänd!




1 blomkålshuvud
1 brocolihuvud
2 vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
salt och peppar


400g kalkonfilé
vitlökssalt
vitpeppar
1 gul lök, hackad
2 vitlökar, skivad
En skvätt vatten

Skär blomkål och brocoli i lagom stora bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form och riv över vitlöksklyftorna. Häll över grädde, krydda med salt och peppar. In i ugnen på 200 grader ca. 20 minuter. Innan gratängen börjat få färg kan du rör om lite då och då, och om "gratängen" ser torr ut så fyll på med mer grädde eller mjölk.

Gör några snitt i kalkonfilén. Krydda! Ha ner en rejäl klick med smör i en panna, gärna stekgryta. Låt sedan den löken och vitlöken få fräsa i någon minut innan du lägger ner kalkonfilén. Stek kalkonen runt om så att den får en härlig färg. Sänk sedan värmen och till sätt en skvätt vatten. Lägg på ett lock och låt puttra i ca. 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar