10/04/2010

Tomatsoppa

Och så var det måndag igen. Vad sägs om en härlig tomatsoppa? MUMS!!

4 portioner

800g tomater
1 scharlottenlök
1 morot
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1½ msk tomatpuré
½ tsk samal oelek
½ tsk basilika
salt och peppar
½ tsk socker
1 burk vita bönor
8 dl grönsaksbuljong




Skållam skala och hacka tomaterna. Skala lök och morot och skär i tärningar. Fräs lök och morot i olja i en stpr gryta ca. 5 minuter utan att grönskakerna tar färg. Pressa ner vitlöken, häll över tomater, bönor, tomatpuré, sambal oelek och basilika. Krydda! Tillsätt bujongen och låt puttra under lock i ca. 30 minuter.

Servera med en bit vitlöksbröd och en klick gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar