10/19/2010

Kycklingvingar i gryta

Hos mig bjöd jag tisdagen på en lyckad hopkok-kyckling. vad serverades hos er?




Du behöver
6 st kycklingvingar
salt och peppar
cayennepeppar
olja
3 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
2 msk soja
2-3 vitlöksklyftor, grov hackade
½ chilifrukt, fin hackad
1 burk kidney bönor
1 burk vita bönor
1 dl  matlagninggrädde
Maizena redning


Gör så här
Börja med att krydda kycklingvingarna runt om.

Hetta upp rikligt med olja i en panna och lägg sedan ner vingarna med skinnsidan neråt. Stek på hög värme tills vingarna fått fin färg. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, vitlök och chili, låt alltsammans puttra i ca. 10 minuter.

Häll tillsist ner bönor och grädde. Red av såsen efter smak. Servera med ris och färska grönsaker. MUMS  

1 kommentar:

  1. Mmm vad gott det ser ut :) Du undrade vad formarna kommer i från. De är från min butik www.klarafardiga.com

    Ha en fortsatt bra kväll!
    Helena

    SvaraRadera