Hos mig bjöd jag tisdagen på en lyckad hopkok-kyckling. vad serverades hos er?
Du behöver
6 st kycklingvingar
6 st kycklingvingar
salt och peppar
cayennepeppar
olja
3 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
2 msk soja
2-3 vitlöksklyftor, grov hackade
½ chilifrukt, fin hackad
1 burk kidney bönor
1 burk vita bönor1 dl matlagninggrädde
Gör så här
Börja med att krydda kycklingvingarna runt om.
Hetta upp rikligt med olja i en panna och lägg sedan ner vingarna med skinnsidan neråt. Stek på hög värme tills vingarna fått fin färg. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, vitlök och chili, låt alltsammans puttra i ca. 10 minuter.
Häll tillsist ner bönor och grädde. Red av såsen efter smak. Servera med ris och färska grönsaker. MUMS
Maizena redning
Gör så här
Börja med att krydda kycklingvingarna runt om.
Hetta upp rikligt med olja i en panna och lägg sedan ner vingarna med skinnsidan neråt. Stek på hög värme tills vingarna fått fin färg. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, vitlök och chili, låt alltsammans puttra i ca. 10 minuter.
Häll tillsist ner bönor och grädde. Red av såsen efter smak. Servera med ris och färska grönsaker. MUMS
Mmm vad gott det ser ut :) Du undrade vad formarna kommer i från. De är från min butik www.klarafardiga.com
SvaraRaderaHa en fortsatt bra kväll!
Helena