10/18/2010

Söndagsfrukost

Söndagen som var, började med en härlig morgonpromenad i det underbara höstvädret. När det sedan var dags för frukost så slängde jag ihop en lättt modifierad sats av Rutiga kokboken's scones.

Helt vanliga scones

2 kakor
3 dl veemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
(1 tsk socker)
1/4 tsk salt
50g smör
2 dl filmjölk/mjölk

Blanda alla torra ingridienser i en skål. Skär smöret i mindre bitar, finfördela det sedan med fingarna i de torra ingridienserna. Arbeta samman till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och blanda allt ordentligt. Klicka ut smeten till 2 kakor ca. 15 cm i diameter, på en bakplåtspapperkläddplåt. Skär kakorna i fyra delar och nagga eventuellt med en gaffel innan du gräddar dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar